Natalie GrinhamNatalie Grinham heeft vandaag de halve finales bereikt van de open kampioenschappen van Maleisië. De 31-jarige squashster had in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur vier games nodig om zich te ontdoen van Madeline Perry.

Voor de als derde geplaatste Nederlandse was het al weer de tiende keer op rij dat ze de Ierse kampioene de baas was. Eind april versloeg ze Perry nog tijdens het EK voor landenteams. Ook dit keer was de Almeerse weer superieur. Alleen de derde game moest ze door slordig spel aan haar tegenstandster laten, die in Maleisië als achtste was gerangschikt. Na verlies van dit bedrijf schakelde Grinham echter een tandje bij, waardoor het pleit snel beslecht was: 11-5, 11-7, 10-12, 11-3.

Bij de laatste vier treft Grinham wereldkampioene Nicol David. Vorig week ging ze in de finale van de Wereldspelen nog in straight games onderuit tegen de Maleisische topfavoriete. Ook de acht voorgaande wedstrijden tussen beide rivalen werden zonder gameverlies gewonnen door de 25-jarige David, die al weer drie jaar onafgebroken de mondiale ranglijst aanvoert. In die periode verloor de schier onverslaanbare squashkoningin slechts vier keer op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Daar tegenover staan echter 120 zeges.

Ondanks de sombere statistieken kijkt Grinham uit naar haar partij met de Maleisische superster: “Het wordt een lastige opgave om Nicol morgen te verslaan, zeker in Maleisië. Na mijn ziekte heb ik een aantal maanden nodig gehad om weer op mijn oude niveau terug te komen, maar sinds juni gaat het elke week weer een stuk beter,” aldus de Europese kampioene die aan het begin van het jaar twee maanden uitgeschakeld was als gevolg van kinkhoest. “Ik voel me inmiddels weer helemaal fit en ben goed in vorm, dus ik kijk er naar uit om me te meten met Nicol. Bovendien ligt alle druk bij haar, dus ik heb niets te verliezen.”

In de andere halve finale neemt Grinham’s Australische zus Rachael het op tegen de Engelse Alison Waters. De oudere helft van de GrinhamSisters won nipt van Jenny Duncalf (Eng, 5), terwijl Waters in vier games haar landgenote Laura Lengthorn-Massaro (7) van zich afschudde.