Natalie GrinhamNatalie Grinham is er vrijdag niet in geslaagd om door te dringen tot de eindstrijd van de CIMB Malaysian Open 2009. In de halve finale van het Women’s International Squash Players Association (WISPA) Gold toernooi moest de squashster voor de tiende opeenvolgende keer haar meerdere erkennen in Nicol David.

In tegenstelling tot de negen voorgaande ontmoetingen was Grinham dit keer verre van kansloos tegen de wereldkampioene. Vooral in het tweede en derde bedrijf had de 31-jarige Nederlandse kansen op gamewinst, maar de Maleisische favoriete wist beide games toch nog te ontsnappen. Hierdoor stond er aan het einde van de rit wederom een straight games nederlaag op het scorebord voor de Europees kampioene: 6-11, 13-15, 10-12. Een schande was de verliespartij echter niet voor Grinham. Voor haar Maleisische tegenstandster was het al weer de 121e overwinning in 125 wedstrijden op de WISPA World Tour sinds augustus 2006.

Grinham keek met gemengde gevoelens terug op haar partij tegen de mondiale lijstaanvoerster: “Ik ben tevreden met de manier waarop ik gespeeld heb, maar juist daarom is het extra zuur dat ik uiteindelijk toch weer met lege handen sta,” zei de nummer drie van de wereld. “Ik weet nu echter wel dat mijn tactiek werkt tegen haar en dat ik in staat ben om haar te verslaan. Hopelijk krijg ik volgende week een nieuwe kans,” aldus de Almeerse, die vanaf woensdag weer in actie komt tijdens de CIMB Singapore Masters 2009. Een week later reist Grinham ook nog af naar het Nieuw-Zeelandse Auckland.

In de finale van het hoog aangeslagen proftoernooi in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur moet David (1) het morgen opnemen tegen de Engelse Alison Waters. De als vierde geplaatste Waters was oppermachtig in haar partij tegen Rachael Grinham. Het werd 11-1, 11-4, 11-4.