Vanessa Atkinson vs. Jenny DuncalfVanessa Atkinson is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken van de Singapore Masters 2009. De 33-jarige Nederlandse moest in de openingsronde van het prestigieuze toernooi in Azië haar meerdere erkennen in Jenny Duncalf. De ongeplaatste Atkinson kon de Britse kampioene, de nummer vijf van de plaatsingslijst, twee games lang goed partij bieden. De nationaal kampioene, sinds deze maand de nummer dertien van de wereld, verloor beide games echter wel. Het derde bedrijf was daarna een formaliteit: 8-11, 9-11, 5-11.

Atkinson’s landgenote Natalie Grinham drong wel door tot de laatste acht tijdens het met ruim vijftigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde WISPA Gold toernooi in Singapore. De 31-jarige Almeerse was voor de tweede keer in twee weken veel te sterk voor de Australische Kasey Brown. Net als tijdens de Wereldspelen had de als derde geplaatste Grinham slechts drie games nodig om haar voormalige landgenote aan de kant te schuiven. Het werd dit keer 11-7, 11-3, 11-3. In de volgende ronde stuit de Europees kampioene op Madeline Perry (8). Vorige week won Grinham in Maleisië nog met 3-1 van de Iers kampioene. Ook eerder dit jaar, tijdens het EK voor landenteams, was de Nederlandse in vier games te sterk voor de nummer acht van de wereld.

Opvallend was verder dat naast Grinham ook alle andere geplaatste speelsters zonder gameverlies de kwartfinales bereikten van de Singapore Masters. Wereldkampioene en topfavoriete Nicol David klopte Samantha Teran (Mex), terwijl de als tweede ingeschaalde Rachael Grinham geen kind had aan de Maleisische Sharon Wee.