Natalie GrinhamNatalie Grinham heeft zich met veel pijn en moeite weten te plaatsen voor de halve finales van de Singapore Masters 2009. In een spannende wedstrijd was de 31-jarige Nederlandse donderdag net iets sterker dan de Ierse Madeline Perry (8).

De als derde geplaatste Grinham speelde verre van goed tegen de Ierse kampioene, die ze de tien voorgaande ontmoetingen, waaronder vorige week in Maleisië, ook al verslagen had. Vooral de scherpte was ver te zoeken bij de Almeerse. Schitterende slagenwisselingen werden afgewisseld met onnodige fouten, waardoor de voormalige Australische tot het einde toe moest knokken voor de overwinning. Maar uiteindelijk slaagde Grinham daar na exact een uur spelen wel in: 11-7, 8-11, 11-6, 8-11, 11-9.

Grinham was zelf niet tevreden over haar optreden: “Ik had het gevoel dat ik de bal continu verkeerd raakte. Het showcourt speelt heel anders dan de baan waar ik gisteren op speelde en daar had ik veel moeite mee. Gisteren ging het erg goed, vandaag was het een stuk minder,” aldus de Europese kampioene. “Gelukkig heeft mijn slechte spel geen consequenties gehad. Het voordeel is bovendien dat ik nu genoeg tijd heb gehad om aan de hoofdbaan te wennen. Morgen zal het dan ook ongetwijfeld een stuk beter gaan.”

In de halve eindstrijd moet Grinham het opnemen tegen haar één jaar oudere zus Rachael, die de Egyptische Omneya Abdel Kawy (6) met 11-5, 13-15, 11-2, 11-4 de baas was. Het wordt morgen al weer de twintigste keer dat beide zussen tegen over elkaar staan. Rachael leidt met 13-6. Ook de laatste partij tussen de GrinhamSisters werd gewonnen door de Australische nummer twee van de plaatsingslijst.

De tweede halve finale gaat tussen Nicol David (1) en Alison Waters (4). De Maleisische wereldkampioene won met 12-10, 7-11, 11-7, 11-7 van Laura Lengthorn-Massaro (Eng, 7). De Engelse Waters ontdeed zich in een marathonpartij van haar één plek lager inschaalde landgenote Jenny Duncalf: 9-11, 11-9, 11-13, 11-6, 11-9.