Annelize NaudeAnnelize Naudé heeft zich in Vancouver geplaatst voor de halve finales van de Sun & Surf 2009, een internationaal proftoernooi meetellend voor de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Ranking. De 32-jarige Nederlandse won gisterenavond (plaatselijke tijd) haar kwartfinale in vier games van Carolyn Russell.

De als tweede geplaatste Naudé begon voortvarend aan haar partij met de Canadese nummer acht van de plaatsingslijst (11-4). De Amsterdamse moest de tweede game (9-11) echter aan de lokale favoriete laten. Ook in het derde bedrijf had de tweevoudig Nederlands kampioene de grootst mogelijke moeite om Russell van zich af te houden, iets waar ze uiteindelijk wel in slaagde. Na winst van deze cruciale game was het verzet van haar tegenstandster gebroken en kon Naudé eenvoudig naar de overwinning doorstomen: 11-4, 9-11, 11-9, 11-4.

Bij de laatste vier moet de Nederlandse squashster het nu opnemen tegen Manuela Manetta. De Italiaanse kampioene, in Canada als vierde ingeschaald, rekende met 11-7, 11-7, 11-7 af met Stephanie Edmison (Can). Tijdens de Sun & Surf 2009 is een totale prijzenpot van elfduizend Amerikaanse dollars te verdelen.