Het is Natalie Grinham niet gelukt om de Singapore Masters 2009 op haar naam te schrijven. De 31-jarige squashster moest in de finale van het met $53.000usd gedoteerde proftoernooi in Singapore opnieuw buigen voor aartsrivaal Nicol David.Het is Natalie Grinham niet gelukt om de Singapore Masters 2009 op haar naam te schrijven. De 31-jarige squashster moest in de finale van het met $53.000usd gedoteerde proftoernooi in Singapore opnieuw buigen voor aartsrivaal Nicol David.

Net als vorige week, in de halve finales van de Malaysian Open, had Grinham in de eindstrijd van het prestigieuze WISPA Gold toernooi in Singapore wel kansen om David te verslaan. De partij werd gekenmerkt door lange slagenwisselingen, waarin de Nederlandse regelmatig de overhand had. De als derde geplaatste Almeerse, die gisteren nog haar zus Rachael had verslagen, kwam in elke game op voorsprong, maar op het moment suprême gaf de mentale kracht van de Maleisische wereldkampioene toch weer de doorslag: 9-11, 8-11, 9-11.

Het was al weer de elfde keer op rij dat Grinham te kort kwam tegen de Maleisische wereldkampioene, die sinds oktober 2007 in achttien toernooien en zevenenzeventig wedstrijden slechts één keer verloor op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. De laatste keer dat Grinham haar rivale de baas was, was in juni 2007 in de Zuid Koreaanse hoofdstad Seoel.

“Ik sta hier met gemende gevoelens,” sprak de mondiale nummer drie na afloop van de finale. “Ik heb goed gespeeld en mijn kansen gekregen om de partij naar me toe te trekken, maar Nicol slaagde erin om aan het einde van elke game haar spel naar een nog hoger niveau te tillen. Ik zal de komende weken dan ook moeten werken aan het afmaken van de games,” aldus Grinham. “De laatste weken geven me echter genoeg vertrouwen dat ik eind september tijdens het WK in eigen land eindelijk weer een keer van haar kan winnen.”

Grinham, die met haar finaleplaats 1.610 punten voor de wereldranglijst en circa vierduizend euro verdiende, reist nu af naar Auckland waar donderdag de open kampioenschappen van Nieuw-Zeeland op het programma staan. De Europees kampioene is ‘Down Under’ als tweede geplaatst, achter de Amerikaanse Natalie Grainger, maar voor haar zus Rachael (3) en de Britse kampioene Jenny Duncalf (4). De schier onverslaanbare David ontbreekt in Nieuw-Zeeland.