Annelize NaudeAnnelize Naudé is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Sun & Surf 2009. In de halve finales van het internationale proftoernooi in Vancouver moest de Nederlandse squashster haar meerdere erkennen in de Italiaanse Manuela Manetta.

Lang zag het ernaar uit dat de als tweede geplaatste Naudé wel door zou dringen tot de climax van het met elfduizend Amerikaanse dollars gedoteerde toernooi in Canada. De 32-jarige Amsterdamse nam een 2-0 voorsprong in games en kreeg in zowel het derde als het vierde bedrijf kansen om de partij af te maken. Manetta, de nummer vier van de plaatsingslijst, rechtte echter beide keren haar rug en weerde alle gevaarlijke momenten af. Na verlies van de vierde game was het verzet van Naudé, de nummer 32 van de wereld, gebroken: 11-9, 11-9, 9-11, 9-11, 5-11.

In de eindstrijd moet Manetta, veertigste op de mondiale ranglijst, het zaterdag (plaatselijke) tijd opnemen tegen toernooifavoriete Latasha Khan. De Amerikaanse, die de negenentwintigste plek bezet op de WISPA World Rankings, versloeg Alexandra Norman (Eng) met 9-11, 11-4, 11-8, 12-10.