Natalie GrinhamNatalie Grinham heeft zaterdag de eindstrijd bereikt van het Nieuw-Zeeland Open in Mount Maunganui. De Nederlandse squashster had in de halve finale opvallend weinig moeite met de lokale heldin Shelley Kitchen.

De 31-jarige Grinham had alleen in de openingsgame iets te stellen met de Nieuw-Zeelandse, die verrassend was doorgedrongen tot de laatste vier. Nadat de Almeerse het eerste bedrijf naar zich toe had getrokken, was het verzet van de als zevende geplaatste Kitchen echter gebroken. Het werd uiteindelijk 11-9, 11-2, 11-7 in het voordeel van Grinham, in Nieuw-Zeeland als tweede ingeschaald, die het nu morgen in de finale van het hoog aangeslagen Women’s International Squash Players Association (WISPA) Gold toernooi moet opnemen tegen toernooifavoriete Natalie Grainger. De Amerikaanse won eveneens in straight games (11-8, 11-5, 11-9) van Omneya Abdel Kawy uit Egypte.

Grinham was zeer te spreken over haar finaleplaats: “Het gaat tot nu toe allemaal vrij eenvoudig, waarbij ik wel het geluk heb gehad dat zowel Line als Shelley al een aantal zware wedstrijden hadden gespeeld. Dat neemt niet weg dat ik lekker sta te spelen en dat ik morgen fris aan de finale kan beginnen. Ik kijk er dan ook naar uit om morgen tegen Natalie te spelen,” aldus de mondiale nummer drie.

Voor de in uitstekende vorm verkerende Grinham is het de tweeëndertigste keer in haar imposante carrière dat ze de eindstrijd bereikt van een toernooi op de WISPA World Tour. De Europees kampioene mocht tot nu toe twaalf keer de champagnefles ontkurken. Of ze morgen voor de dertiende keer een felbegeerde proftitel op haar palmares mag bijschrijven is nog onduidelijk. In onderlinge ontmoetingen staat het 9-7 in het voordeel van Grainger. De mondiale nummer twee won ook het laatste duel met de Nederlandse. In mei was ze Grinham met 3-1 de baas in Texas (VS).