Stichting Euregio Squash bestaat 15 jaar

Euregio SquashZondag 13 september a.s. wordt het traditionele toernooi aan het begin van de Euregio Squash Competitie gespeeld op de banen van Squash Apeldoorn aan de Schoonbroeksweg 1 te Apeldoorn. Omdat de Stichting Euregio Squash dit seizoen 15 jaar bestaat, zal het toernooi een extra feestelijk tintje krijgen.

Begin 1994 is door een aantal samenwerkende squashcentra en squashers uit het Euregio-gebied (bestaande uit Overijssel, Gelderland en de grensstreek in Duitsland) de Euregio Squash Competitie opgezet. Oprichters van het eerste uur waren onder andere Walter Tenten, Sandra Huning, Eric Heyerman, Fons Zuidinga, Martin Boonders en Jan Dorenbos.
De organisatie had meteen vanaf het begin al een professioneel karakter, mede dankzij de tomeloze en vrijwillige inzet van de diverse bestuursleden, deelnemers, haleigenaren en vrienden van de Euregio Squash Competitie. Sinds 2006 wordt er ook Euregio Squash Competitie gespeeld in het noorden van het land (Drenthe, Groningen en Friesland). Momenteel bestaat het bestuur van de Stichting Euregio Squash uit vijf enthousiaste squashers, te weten Robert Hulsebos, Roelof de Vries, Frank Bolder, Marchel Akkerman en Martijn Santema.

Aan het begin van elk Euregio Squash Competitie seizoen wordt er traditioneel een toernooi georganiseerd, het Saxon Euregio Squash Starttoernooi. Dit seizoen wordt het toernooi gespeeld op de banen van Squash Apeldoorn. Tijdens het toernooi worden ook de prijzen uitgereikt aan de individuele ranking winnaars van het voorgaande seizoen. Omdat het Starttoernooi de start is van een jubileumjaar, krijgt iedere deelnemer een speciaal jubileum T-shirt cadeau.

Het Starttoernooi zelf is dit jaar ook speciaal en bestaat eigenlijk uit twee toernooien: een regulier individueel toernooi en een drie-kwarten toernooi. Uniek voor Nederland! Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Stichting Euregio Squash www.euregio-squash.nl. Het Starttoernooi is een open toernooi, iedereen kan meedoen. Het toernooi is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde squashers. Voor squashers die nog geen competitie spelen is het toernooi een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de Euregio Squash Competitie. Inschrijven kan tot en met 11 september op www.euregio-squash.nl.

Profiel Stichting Euregio Squash
De Stichting Euregio Squash is een vrijwilligersorganisatie opgericht in 1994 door een aantal samenwerkende squashcentra, squashtrainers en spelers met als doel promotie van de squashsport in Oost-Nederland en grensgebied van Duitsland. Het doel van Stichting Euregio Squash is het aanbieden en bevorderen van de squashsport in het Euregio-gebied. De Stichting Euregio Squash tracht haar doel te verwezenlijken door het organiseren en ondersteunen van grensoverschrijdende squashactiviteiten in de ruimste zin des woords. Daarbij probeert zij de belangen van alle betrokkenen (squashcentra, squashtrainers, squashers, sponsoren) te behartigen. De belangrijkste activiteit van de Stichting Euregio Squash is het organiseren van de Euregio Squash Competitie.