Squash EgyptNieuw hoogtepunt in Egypte:  ‘’ Kampioenen Live ’’

Zo vrijdag, onze eerste echte rustdag. Nou ja rustdag, we zijn eigenlijk de hele dag bij de piramides geweest. Die zijn zo groot en zo fantastisch gebouwd als je bedenkt dat er geen enkele machine aan te pas is gekomen. Ook zijn we nog even in de piramide geweest. Kleine gang en in de grote kamer was het vrij warm.  

Na later die avond weer thuis te zijn gekomen,  kregen we te horen dat we de volgende dag pas om 4 uur moesten trainen en 10 uur s´avonds. Dus nog tijd genoeg om even 2 uurtjes aan het masker van King Toet te besteden. Echt een vreselijk mooi masker van 11 kg.

Maar oke, we waren dus weer wat uitgerust en klaar voor de zware trainingen van zaterdag t/m donderdag. Elke training hier is zwaar, geen rust maar gewoon ballen blijven spelen en blijven lopen.  Vooral veel volleys spelen en natuurlijk tussendoor wat bekende Egyptisch nickjes!

Zo weer op tijd naar bed (na training van 10 uur s’avonds?) en klaar voor de trainingen van zondag. Ook vandaag weer het hoge tempo, de drops, de lengtes en de nicks. En in de avond wedstrijden spelen tegen het team van onder 17.

We zijn dus lekker bezig maar helaas hebben we nog maar 4 dagen squash te gaan. Ook vandaag weer lekker bezig zijn met squash en gaan tot het uiterste!

Dinsdag was toch wel een beetje speciale dag! We begonnen in  de middag met een training van 2 uur. En in de avond zouden we weer de wedstrijden gaan spelen. Als wij zouden spelen dan zouden Ravi en Mickos naar het Olympisch squash stadion gaan om een training van Amir Wagih te gaan bekijken, de Egyptische bondscoach. Wat zij daar zagen buiten Amir Wagih was gewoon fantastisch. Ze zagen de jeugdwereldkampioen Mohammed el Shorbagy, ex wereldkampioen Amr Shabana, nummer 1 op de PSA ranking Karim Darwisch en als toetjes huidig wereldkampioen Ramy Ashour. Dus gewoon 4 nummer  1’s bij elkaar op 2 banen! Hopelijk krijgen we vandaag later op de dag 4 handtekeningen en  foto’s met hun! Dat horen jullie in het volgende en laatste verslag van Tessa.