Ondanks de drukke zomermaanden, met een groot aantal grotere proftoernooien in Azië en Nieuw-Zeeland, is er weinig veranderd op de wereldranglijst voor vrouwen. Dat maakte de Women’s International Squash Players Association (WISPA) gisterenavond bekend.


De 31-jarige Natalie Grinham blijft met haar derde plaats de hoogst gerangschikte Nederlandse op de WISPA World Ranking. De Europees kampioene moet alleen wereldkampioene Nicol David (1) uit Maleisië en Natalie Grainger (2) voor zich dulden. Door haar toernooizege in Nieuw-Zeeland en goede prestaties in Maleisië en Singapore bedraagt het gat met de Amerikaanse Grainger nog maar ruim honderd punten. Een maand geleden was dat nog bijna 400 punten.

Voor Vanessa Atkinson bleef ook alles bij het oude. De voormalig wereldkampioene staat nog steeds dertiende. Annelize Naudé (34) en Orla Noom (43) zakten beiden twee plaatsen op de mondiale ranking.

In tegenstelling tot de vrouwen veranderde er bij de mannen wel het één en ander op de Professional Squash Association (PSA) ranglijst. In de top-25 bleven slechts zes spelers op hun oude positie staan. Een van hen is Laurens Jan Anjema. De nationaal kampioen is net als Atkinson de nummer dertien van de wereld. De Egyptenaar Karim Darwish voert voor de negende opeenvolgende maand de prestigieuze ranglijst aan, waarop Dylan Bennett (72), Piedro Schweertman (111), Rene Mijs (166), Bart Ravelli (167) en Bastiaan Meulenbelt (189) ook in de top-200 staan.