LJSquasher Laurens Jan Anjema heeft gisterenavond ook zijn tweede wedstrijd gewonnen tijdens de Wolverhampton Open 2009. De 26-jarige Nederlander had de volle vijf games nodig om zijn kwartfinalepartij tegen Joey Barrington (5) in winst om te zetten.

De als de eerste geplaatste Anjema begon fantastisch aan zijn duel met de zoon van de legendarische Jonah Barrington, in de jaren negentig nog bondscoach van de Nederlandse squashteams. Na snelle winst van de eerste twee games haperde de motor van de linkshandige Hagenaar echter, waardoor de Engelsman de stand weer gelijk kon trekken. In het vijfde en beslissende bedrijf slaagde de 26-jarige Anjema er in om een snelle voorsprong te nemen, die hij vervolgens niet meer uit handen gaf. Het werd uiteindelijk 11-5, 11-4, 7-11, 7-11, 11-6. De partij duurde 84 minuten.

In de halve finale moet de Nederlands kampioen, dertiende op de mondiale ranglijst, het opnemen tegen Jonathan Kemp. De als zesde geplaatste Engelsman rekende in vier games af met qualifier Campbell Grayson uit Nieuw-Zeeland. De andere halve finale gaat tussen Alister Walker (2) en Ong Beng Hee (4).