Vanessa Atkinson vs Jenny DuncalfVanessa Atkinson is er zaterdag niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van de British Open 2009. De 33-jarige Nederlandse moest haar meerdere erkennen in de Engelse Jenny Duncalf, de nummer vier van de plaatsingslijst.

De als achtste geplaatste Atkinson begon dramatisch aan haar partij tegen de Britse kampioene die de zesde plaats inneemt op de mondiale ranglijst. Pas bij een 8-0 achterstand scoorde ze haar eerste en tevens enige punt in de openingsgame. Het tweede bedrijf kende daarentegen een ander verloop. Atkinson bleef lange goed bij en won uiteindelijk zelfs de game, waardoor het publiek er eens goed voor ging zitten. In game drie en vier bleek Duncalf echter de betere speelster te zijn: 1-11, 12-10, 6-11, 4-11.

Bij de laatste vier moet de Engelse international het nu opnemen tegen Rachael Grinham. De oudere zus van Natalie Grinham - die tijdens het prestigieuze toernooi in Manchester ontbreekt om zich te richten op het WK in eigen land – ontdeed zich na een slechte start in vier games van Laura Massaro: 5-11, 14-12, 11-7, 11-7.