Laurens Jan AnjemaLaurens Jan Anjema is erin geslaagd om door te dringen tot de tweede ronde van de Sky Open 2009 in het Egyptische Cairo. De 26-jarige Nederlander was in de eerste ronde te sterk voor Saurav Ghosal uit India.

De als elfde geplaatste Anjema, de mondiale nummer dertien, was in goede doen tegen Ghosal die via het kwalificatietoernooi was doorgedrongen tot de hoofdronde. Alleen in het tweede bedrijf moest de Nederlander het antwoord schuldig blijven op het snelle spel van de qualifier. De overige drie games gingen echter overtuigend naar de linkshandige Hagenaar: 11-6, 5-11, 11-3, 11-4. De partij duurde 54 minuten.

In de tweede ronde van het PSA Super Series Platinum toernooi moet Anjema het nu opnemen tegen de als vierde geplaatste Amr Shabana. De Egyptenaar, die in de eerste ronde Renan Lavigne uitschakelde, verkeert de laatste maanden weer in goede vorm. Zo won de drievoudig wereldkampioen na een paar mindere maanden ondermeer de Malaysian Open 2009 in augustus en de US Open 2009 in september.