LJLaurens Jan Anjema heeft zich zondagavond niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Sky Open 2009 in het Egyptische Cairo. De Nederlandse squasher kon in zijn tweede ronde partij geen potten breken tegen de sterke Amr Shabana.

lj_reunion1Laurens Jan Anjema heeft zich zondagavond niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Sky Open 2009 in het Egyptische Cairo. De Nederlandse squasher kon in zijn tweede ronde partij geen potten breken tegen de sterke Amr Shabana.

Anjema speelde lang niet slecht tegen de Egyptische nummer vier van de wereld, maar de 30-jarige Shabana verkeerde gisterenavond in ‘eigen huis’ in topvorm. De drievoudig wereldkampioen was vanaf het begin van het duel extreem gefocust en liet de 26-jarige Hagenaar elke rally opnieuw hard werken. Hoewel de viervoudig nationaal kampioen goed tegenstand bood, bleek aan het einde van de rit dat de opgeleefde Shabana simpelweg nog een maatje te groot is voor onze landgenoot. Het werd uiteindelijk na ruim driekwartier spelen 7-11, 6-11, 5-11.

Ook de overige favorieten Karim Darwish (1), Gregory Gaultier (2) en Ramy Ashour (3) drongen door tot de laatste acht van het met $147.000usd gedoteerde proftoernooi in Egypte. Opvallend was de uitschakeling van Nick Matthew (5), vorige week nog winnaar van de prestigieuze British Open. De Engelsman verloor in vier games van de in Nederland woonachtige Australiër Cameron Pilley.