LJ AnjemaHet Nederlandse herenteam heeft vandaag de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van Wales tijdens het WK squash voor landenteams in Denemarken. Het als dertiende geplaatste Nederlandse herenteam verloor eerder dit jaar nog van Wales in de strijd om het brons op de EK.

LJ mocht de spits afbijten en deed wat je van een kopman mag verwachten. Hij zette met een strakke 3-0 Nederland op voorsprong. LJ speelde geduldig en gaf Rob Sutherland geen enkele hoop. Na iets meer dan 25 minuten was het verzet gebroken en mocht Sebastiaan de baan op.

Sebastiaan begon de partij goed. Hij stond met 4-2 voor in de eerste game maar ging hierna slordig spelen. Hij maakte veel fouten en Peter Creed kwam hierdoor beter in zijn spel. De 2e game was eigenlijk een kopie van de eerste. Sebastiaan begon goed maar was niet geduldig genoeg in het vervolg van de game en verloor die dan ook met 11-5. De 3e game was top. Sebastiaan speelde veel basis en ging pas voorin de baan spelen als zijn tegenstander uit positie was met als gevolg een dikke gamewinst met 11-3. De 4e game ging erg gelijk op en op 9-9 kon het alle kanten op maar door 2 fouten ging de game en wedstrijd verloren.

Het was nu aan Piedro om te laten zien dat hij goed staat te spelen ook wanneer er druk op een wedstrijd staat zoals nu het geval was. Piedro speelt graag avontuurlijk squash maar tegen Jethro Binns speelde hij erg 'zakelijk'. We wisten vooraf dat Piedro veel fitter was dan zijn tegenstander en het wedstrijdplan was dan ook om Binns met lange rallies vermoeid te krijgen wat prima lukte. Na anderhalve game kon je zien dat Binns steeds vermoeider werd en fouten ging maken. Piedro hoefde alleen maar te zorgen dat hij geen kansen weggaf. Binns sloeg nog wel wat winners voorin de baan. Piedro haalde met 11-6 in de laatste game de verdiende overwinning binnen in de eerste poulewedstrijd.

Morgen heeft het Nederlands herenteam een rustdag en daarna wacht Australië.

Uitslag Nederland – Wales: 2-1
LJ Anjema wint van Rob Sutherland 3-0: 11/3,11/5,11/4.
Piedro Schweertman wint van Jethro Binns 3-0: 11/8,11/6,11/6.
Sebastiaan Weenink verliest van Peter Creed 1-3: 6/11,5/11,11/3,9/11.