Natalie Grinham heeft haar tweede positie op de wereldranglijst heroverd. De 31-jarige squashster steeg door haar finaleplaats tijdens de Forexx Women´s World Open Squash 2009 een plaatsje op de prestigieuze ranking. Dat maakte de Women´s International Squash Players Association (WISPA) vandaag bekend.

Vanaf februari 2007 tot en met maart 2009 stond Grinham op de tweede plaats op de mondiale ranglijst. Als gevolg van kinkhoest kwam de Nederlandse eind vorig jaar en begin dit jaar vier opeenvolgende maanden echter niet in actie, waardoor ze wegzakte naar plek vier. In juli ging ze al weer haar zus Rachael voorbij en sinds vandaag is de Europees kampioene ook de Amerikaanse Natalie Grainger voorbijgesneld. De Maleisische wereldkampioene Nicol David blijft de onbedreigde lijstaanvoerster.

Vanessa Atkinson steeg ook een plek naar positie twaalf, terwijl Orla Noom twee plaatsen vooruit ging. Zij staat nu 41e. De Amsterdamse Annelize Naude (34) is de vijfde Nederlandse in de top-50.

Bij de mannen gingen vrijwel alle Nederlanders achteruit op de PSA World Ranking. Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema moest twee plaatsen terrein geven en staat nu vijftiende, Dylan Bennett is de nummer 77 van de wereld. Piedro Schweertman (131), Rene Mijs (167) en Bart Ravelli (177) zijn de overige Nederlanders in de top-200. De Egyptenaar Karim Darwish versterkte zijn koppositie door afgelopen maand de Sky Open 2009 in zijn vaderland op zijn naam te schrijven.