Rene MijsNederland heeft vandaag met 2-1 van Koeweit gewonnen. René mocht het spits afbijten tegen de ervaren Al Hosaini. Hij begon niet scherp genoeg en kwam net steeds een stapje te laat en dit resulteerde in verlies van de eerste 2 games. René herpakte zich prima in de 3e game en liet zien dat hij heel goed kan squashen. Hij zetten veel druk en wachtte keurig op zijn kansen om voorin te scoren. In de 4e game kwam hij in het begin al snel op achterstand en dit was helaas niet meer in te halen ook al bleef hij vechten voor wat hij waard was.

Nu was het de beurt aan de kopman van het Nederlands Team om de stand weer gelijk te trekken. Op papier was dit makkelijk maar in de praktijk bleek dit een stuk lastiger. Zijn tegenstander Abdullah Al-Mezayen stond vrij uit te spelen en had natuurlijk niets te verliezen tegen LJ. Met een vrij onorthodoxe speelstijl sloeg hij de ene na de andere winner voorin de baan en LJ liet zich verleiden om mee te gaan in dat spelletje. Pas na de 4e game toen de 22 jarige Al-Mezayen vermoeid begon te worden nam LJ afstand en kon hij uiteindelijk de laatste games vrij gemakkelijk binnen halen. De stand was weer gelijk!

Nu was het de beurt aan Piëdro om het beslissende punt binnen te slaan. Hij moest tegen Salem Mohammad lijdzaam toezien hoe deze speler als een raket van start ging en Piëdro aftroefde met een gigantisch hoog tempo. Gelukkig kon hij dit niet volhouden bleek al snel in de 2e game en Pie ging steeds beter plaatsen en nam het initiatief in handen. Hij kon hierna de partij keurig uitspelen en hierdoor mag Nederland morgen strijden om plaats 13/14 tegen Schotland.


Nederland-Koeweit 2-1
Rene Mijs 1-3 Bader Alhosaini                     9-11, 7-11, 11-3, 5-11 (40m)
LJ Anjema 3-2 Abdullah Al-Mezayen    11-8, 8-11, 8-11, 11-3, 11-6 (54m)
Piedro Schweertman 3-1 Salem Mohammad 5-11, 11-2, 11-5, 11-1 (29m)

Nederlans Squash Team World Teams 2009