Dylan-Bennett-20080216-10180Dylan Bennett is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Ciutat de Barcelona 2009. De 25-jarige squasher moest gisterenavond tijdens het internationale proftoernooi in Spanje zijn meerdere erkennen in Steve Finitsis.

De Eindhovenaar verloor in de Spaanse metropool de openingsgame in een tiebreak van zijn Australische tegenstander, maar de als tweede geplaatste Bennett nam vervolgens het heft in handen. Met goed spel zette de Nederlander zijn als derde ingeschaalde trainingsmaatje – Finitsis woont en traint in Almere – continu onder druk en won hij het tweede en het derde bedrijf overtuigend. Ook in de vierde game begon Bennett nog goed, maar halverwege de game kon hij het hoge tempo niet meer volhouden en moest hij toezien hoe Finitsis uiteindelijk toch nog met de winst aan de haal ging: 10-12, 11-7, 11-6, 7-11, 4-11.

In de eindstrijd van het zogenaamde PSA Super Satelliet toernooi in Barcelona moet Finitsis het opnemen tegen Karim Abdel Gawad (Egy, 7), die topfavoriet Yann Perrin uit Frankrijk uitschakelde.