KEAN Open  Squash 2009Voor de tweede maal op rij vindt eind november de KEAN Open plaats. Op het strijdtoneel van Squash Delft in sporthal Brasserskade zullen van 19 tot en met 21 november Nederlandse en buitenlandse spelers strijden om het prijzengeld van $6000.

Naast dit PSA internationale toernooi vindt er op de finaledag een “locals” toernooi plaats. In dit toernooi kunnen competitiespelers punten verzamelen voor de sbn-ranking, met als mooie afsluiting van dit evenement de finale van het PSA toernooi. Naast punten voor deze SBN ranking ligt er een mooi geldprijzenpakket klaar voor de winnaars van de diverse onderdelen. Tevens krijgen de sponsors, lokale spelers en de veel jongere spelers de mogelijkheid om een setje te spelen tegen de wereld top op vrijdagavond.

Het toernooi in Delft is een super-satelliet toernooi. Dat betekent dat het toernooi de status van een ster heeft. De winnaar van het toernooi kan rekenen op een bedrag van ruim 800 dollar. Volgens Glenn Keenan, mede-initiatiefnemer van het toernooi, is dit een mooie stap om het toernooi te ontwikkelen naar een 5 sterren toernooi; "Al is het wat lastig om in deze tijden de juiste sponsors te vinden, het is ons toch gelukt om het benodigde sponsorgeld rond te krijgen. Van vorig jaar $ 3000 naar een $ 6000 toernooi dit jaar, gaan we stap voor stap de goeie richting, een $ 50.000 toernooi, in. Binnen drie tot vier jaar willen we minimaal top-20 spelers op de deelnemerslijst hebben staan."

Toch zal de PSA KEAN Open ook dit jaar over een mooi deelnemersveld beschikken. Is de Amerikaan Gilly Lane, winnaar van de KEAN  Open 2008, in staat zijn titel te prolongeren? “De uitdaging is er”, aldus Keenan; “we gokken op een spelersveld tussen de plaatsen 50-100 uit de wereldtop”.

Ook biedt dit toernooi Nederlands (jong) talenten een kans op deelname aan een PSA toernooi in eigen land. "Nederlandse talenten krijgen een wildcard toegewezen en kunnen op die manier meedoen. Zo doen ze ervaring op en kunnen ze klimmen op de ranglijst.”
Het uiteindelijke deelnemersveld zal halverwege november bekend worden gemaakt.

U bent van harte welkom om te komen kijken hoe dit strijdveld een uiteindelijke winnaar oplevert op amateur en professioneel niveau, of uw krachten te meten met de echte pro’s.

Registratie voor dit evenement kan direct online via www.toernooi.nl of stuur een email voor inschrijving aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KEAN Open Squash 2009