squash_almere_logowebDe teams van Hemubo / Squash Almere zijn woensdagavond goed begonnen aan de Nederlandse squashcompetitie. Beide formaties wonnen hun eerste thuiswedstrijd van de grote rivaal Victoria Squash uit Rotterdam. De Almeerse mannen zegevierden met 10-6, hun vrouwelijke collega’s met 15-1.

De Almeerse dames waren op het Fanny Blankers Koen Sportpark snel klaar met de Rotterdamse tegenstandsters. Alleen Milou van der Heijden liet een game liggen tegen de ervaren Marjon Dingemans. Margriet Huisman, Daphne Albada Jelgersma en Ilona Lagerweij wonnen allen hun partij in straight games, waardoor Hemubo / Squash Almere de volle vijftien punten overhield aan de confrontatie met één van de grootste titelkandidaten.

De mannen van Hemubo / Squash Almere hadden het een stuk zwaarder om de winst in eigen huis te houden. Bastiaan Meulenbelt keek in de openingspartij tegen Stephen Cooke tegen een aantal matchballen aan, maar de Almeerse nummer drie won wel. Kopman Dylan Bennett verloor vervolgens onnodig van de Zuid-Afrikaan Clinton Leeuw, zodat de stand weer in evenwicht kwam. Gilly Lane haalde in de slotpartij de winstpunten binnen voor de thuisploeg. De Amerikaan had twee games zijn handen vol aan routinier Lucas Buit, maar in het restant van de partij kon de Nederlandse bondscoach de fitte Lane niet meer bijbenen.

Volgende week staat de tweede speelronde in de hereneredivisie op het programma. Hemubo / Squash Almere reist dan af naar Den Haag voor de confrontatie met HSRC De Diepput. De dames komen dan niet in actie. Zij spelen 28 oktober weer hun volgende duel.

Uitslagen heren
Hemubo / Squash Almere vs. Victoria Squash                       10-6
Dylan Bennett vs. Clinton Leeuw                                               12-10, 7-11, 9-11, 2-11
Gilly Lane vs. Lucas Buit                                                          11-9, 10-12, 11-6, 11-3
Bastiaan Meulenbelt vs. Stephen Cooke                                   11-8, 6-11, 8-11, 14-12, 11-4

Uitslagen dames
Hemubo / Squash Almere vs. Victoria Squash                       15-1
Margriet Huisman vs. Milja Dorenbos                                        11-3, 11-5, 11-8
Milou van der Heijden vs. Marjon Dingemans                            11-7, 11-7, 9-11, 11-7
Daphne Albada Jelgersma vs. Jacqueline van Nauta Lemke      11-5, 11-6, 11-6
Ilona Lagerweij vs. Mariken Schoenmakers                               11-5, 11-1, 11-6