IMG_5934Burgemeester Meijer van Zwolle opende het Eredivisie squash seizoen door sportief over zijn amtskleding het wedstrijdshirt van Trust and Law Squash Zwolle 1 aan te trekken.

De burgemeester opende het seizoen door de eerste wedstrijd bal tegen Mark van Veenhuizen te slaan. Enkele fotografen hebben “met gevaar voor eigen leven“ enkele foto’s hiervan gemaakt. De rondvliegende ballen van onze burgervader werden vakkundig ontweken door deze fotografen.
Ook de tegenstanders uit Den Haag waren speciaal eerder aanwezig om deze sportieve prestatie van de Zwolse burgemeester te aanschouwen.

Zowel het heren als het dames team spelen het komende seizoen alle thuiswedstrijden tegelijkertijd op dezelfde avond. Het was een goede start afgelopen woensdagavond in het centrum aan de Dobbe met vele toeschouwers, sponsors en genodigden.

Verslag van woensdag 14 oktober 2009:
Eurosafe Solutions Squash Zwolle dames 1 vs Centre Court
Trust and Law Squash Zwolle heren 1 vs HSRC de Diepput

Heren
Op de derde positie speelde voor beide clubs twee Nederlandse spelers. Squashtrainer en oud- Landstede student Mark van IMG_5935Veenhuizen kreeg zijn eerste beloning van het seizoen. De eerste zege voor het team van Zwolle en zijn eerste overwinning in de eredivisie tegen Jarno.
Op positie één speelde oudgediende Tom Hoevenaars tegen Sebastiaan Weenink. Het was een boeide wedstrijd, welke dit keer door Sebastiaan Weenink met 3-1 werd gewonnen.
Zwollenaar Jeroen van Vilsteren speelde tegen de pas 17 jarige Rik Penders. Rik laat duidelijk zien dat hij hard op weg is om een zeer goede squashspeler te worden en won vol overtuiging met 3-0 van Jeroen van Vilsteren.
De totale overwinning was voor Den Haag. De heren van Zwolle verloren met 10-4.

Dames
De dames van Eurosafesolutions speelde de openingswedstrijd tegen Centre Court. Op papier was Zwolle veel sterker maar enkele spelers van Centre Court moet je nooit onderschatten.
De opening was voor Wendy Gunther tegen Cindy Tammenga. Wendy won met 3-1 van Cindy.
De jeugdige Melissa Meulenbelt won vol overtuiging van Anne Jongerden met 3-0.
De kopvrouw van Zwolle, Dagmar Vermeulen speelde tegen Saskia Kuijer. Saskia werd verrast door het hoge tempo van Dagmar en werd hierdoor snel overrompeld. Dagmar won met 3-0.
De laatste wedstrijd van de avond was ook een 3-0 overwinning van Lisette Eschweiler tegen Sandra Koning.
Een 15-1 overwinning voor Eurosafe Solutions Squash Zwolle. Een goede start van de dames van Zwolle.

Voor meer foto’s kijk op de website van Topsquash Zwolle: www.topsquashzwolle.nl

Topsquash Zwolle