Piedro SchweertmanPiedro Schweertman heeft van de organisatie van de Dutch Open Squash 2009 een wildcard gekregen voor het prestigieuze squashkampioenschap dat later dit jaar (24-29 november) plaatsvindt in Rotterdam.

piedro-NK-Squash-2009_21923Piedro Schweertman heeft van de organisatie van de Dutch Open Squash 2009 een wildcard gekregen voor het prestigieuze squashkampioenschap dat later dit jaar (24-29 november) plaatsvindt in Rotterdam. De 26-jarige Nederlander dankt het felbegeerde startbewijs aan zijn goede prestaties tijdens het grote aantal internationale proftoernooien dat vorig seizoen plaatsvond op Nederlandse bodem. Hij bereikte ondermeer de finale tijdens de ‘MeerSquashHeroes Open 2009 in Hoofddorp en de laatste vier bij de Q-sourcing Trophy 2008 in Rotterdam.

De linkshandige Schweertman is een echte laatbloeier. De in Amstelveen woonachtige squasher begon pas anderhalf jaar geleden aan een internationale carrière en maakt sindsdien een stormachtige ontwikkeling door. In februari van dit jaar bereikte Schweertman voor het eerst in zijn prille loopbaan de eindstrijd van het NK Squash en hij klom binnen achttien maanden naar positie 131 op de wereldranglijst.

Naast Schweertman is ook viervoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema, de mondiale nummer vijftien, verzekerd van deelname aan de Dutch Open Squash 2009, die dit jaar bij Victoria Squash georganiseerd wordt. De overige deelnemers aan het zogenaamde PSA 4 Star kampioenschap worden later deze maand bekend gemaakt.

Meer informatie over de Dutch Open Squash 2009 is te vinden op de officiële toernooisite: www.dutchopensquash.nl.