Stephane GalifiDidacticum Victoria heeft woensdagavond voor eigen publiek uitstekende zaken gedaan in de eredivisie. Na het teleurstellende verlies van vorige week in Almere liet de Rotterdamse formatie van manager John de Paauw geen spaan heel van de Utrechtse tegenstander All Inn Squash: 12-0. De drie partijen namen in totaal nog geen twee uur in beslag.

De uit eigen jeugd doorgestoten Michael Ernst speelde, tot volle tevredenheid van de bomvolle tribune, prima tegen Ronald van den Boogaard: 3-0. Het was voor Ernst pas de derde keer dat hij zijn opwachting mocht maken in de eredivisie, en het was ongetwijfeld ook zijn beste wedstrijd. ,,Ik heb deze zomer keihard getraind,’’ blikte hij na afloop van zijn gewonnen partij terug. ,,Ik wist dat ik dit seizoen wat vaker mocht gaan spelen. Bovendien speel ik in België ook nog competitie, bij Brugge. Die club heeft ambities om te promoveren naar de eredivisie.’’ Ernst legt zichzelf veel druk op. ,,Je moet gewoon een paar keer spelen om daar vanaf te komen. Dit geeft in ieder geval een lekker gevoel.’’

Peter Barker uit Engeland (nummer negen van de wereld) moest tegen de Nederlandse topper Piëdro Schweertman aan de bak, maar bleek vooral veel stabieler in zijn spel. Schweertman maakte misschien wel de mooiste punten, maar gaf regelmatig een aardige voorsprong (1-5 in de derde game bijvoorbeeld) nog uit handen. Daartoe gedwongen door Barker, die een tempootje te hoog speelde voor zijn Nederlandse tegenstander.

De Italiaanse debutant Stéphane Galifi, die tot drie maanden geleden overigens nog Fransman was, vernederde bij vlagen zijn opponent René Mijs, die jarenlang voor Victoria speelde. De tweede game werd zelfs 11-0, wat zelden voorkomt in het professionele squashcircuit. Het is John de Paauws bedoeling om Galifi ook op te stellen tijdens de eventuele play-offs aan het eind van het seizoen. De 31-jarige stilist toonde in ieder geval aan een echte versterking te zijn voor Victoria. Het Rotterdamse publiek genoot met volle teugen.

Door de duidelijke cijfers heeft Victoria zich weer aangesloten bij de top in de eredivisie.

Didacticum Victoria-All Inn Squash 12-0.
Michael Ernst-Ronald van den Boogaard 3-0 (11-7, 11-8, 11-7).
Peter Barker-Piëdro Schweertman 3-0 (13-11, 11-6, 11-9).
Stéphane Galifi-René Mijs 3-0 (11-9, 11-0, 11-8).