Van 19-21 november 2009 vindt in Delft de tweede editie plaats van de KEAN Open, een internationaal proftoernooi meetellend voor de wereldranglijst.

Squash Delft is dan het decor van een Super Satelliet toernooi op de Professional Squash Association (PSA) Tour. Ten opzichte van vorig jaar is de totale prijzenpot verdubbeld, waardoor er nu een bedrag van zesduizend Amerikaanse dollars te verdelen is.

Volgens voormalig topsquasher Glenn Keenan, mede-initiatiefnemer van het toernooi, is de toename van het prijzengeld een mooie stap om het toernooi de komende jaren door te ontwikkelen. “Al is het wat lastig om in deze tijden de juiste sponsors te vinden, het is ons toch gelukt om het benodigde sponsorgeld rond te krijgen. Van vorig jaar US$3.000 naar een US$6.000 toernooi dit jaar, gaan we stap voor stap de goeie richting in. Binnen drie tot vier jaar willen we minimaal een aantal top-20 spelers op de deelnemerslijst hebben staan.”

Voor de KEAN Open 2009 hebben zes top-100 spelers zich ingeschreven. De in ons land woonachtige Bradley Hindle (73), uitkomend voor Malta, voert de plaatsingslijst aan, voor de Nederlander Dylan Bennett (77), de Ier John Rooney (79) en de Australiër Steve Finitsis (87), vorig jaar nog verliezend finalist in Delft. Ook Piedro Schweertman en de met een wildcard toegelaten Rene Mijs komen uit in de hoofdronde van het proftoernooi op Nederlandse bodem dat plaatsvindt in het weekend voorafgaand aan de Dutch Open Squash 2009.

Meer informatie over het squashkampioenschap is te vinden op www.keanopen.com.