wilson-09Voor tour organisator Thony Schwab was het vorige week een thuiswedstrijd. De Wilsontour deed namelijk zijn eigen centrum aan en dat scheelt voor een keer reistijd voor de organisator. Omdat het centrum maar vier banen telt werd het toernooi verdeeld over 3 dagen. Omdat er geen SBN competitie werd gespeeld maakten velen gebruik van de optie om op vrijdagavond te spelen.

Bij de heren A was de bezetting sterk te noemen. De Australiër Steve Finitsis (nr 79 van de Wereld) had concurrentie van de nrs. 3,4 en 5 van Nederland, respectievelijk Piedro Schweertmann, Tom Hoevenaars en Rene Mijs. Tom Hoevenaars verloor verassend van de steeds volwassener spelende Michael Ernst. In de halve finale was Piedro Schweertmann echter nog een maatje te groot voor de jonge Rotterdammer. Rene Mijs speelde in de andere halve finale een sterke wedstrijd tegen de Australiër Steve Finitsis desondanks verloor hij met 3-1. De finale werd een fantastisch spektakel. De Australiër speelt vaak fantastische aanvallende toverballen. Piedro was echter niet onder de indruk en speelde onverstoorbaar zijn fysieke spel. In de 4e game leek hij de Australiër in de hoek te hebben. Op 10-6 had hij zijn eerste matchpoint. Normaal gesproken onoverkomelijk bij deze nieuwe telling om je daaruit te wurmen, echter Finitsis sloeg drie wonderballen op rij en putte daar genoeg hoop uit om alsnog de 4e game te winnen. In de vijfde game was het stuivertje wisselen wie er steeds voor stond. Uiteindelijk bleek Piedro de fitste speler en won met 13-11 de laatste game. Piedro won hiermee zijn 6e Wilson titel en klimt hij op naar een tweede plaats op de eeuwige ranglijst. Buit staat daar nog voorlopig onbedreigd met 15 toernooititels.

 

Heren A

Bij de dames was de talentvolle Ilona lagerweij niet alleen de jongste A speelster, maar ook de beste. In de finale was zij te sterk voor de Belgische Liesbeth Dries. Eerder versloeg zij ook al Cigany Sierveld en Claudia Sieben. Het was haar tweede Wilson titel.

Dames A

Winnaars:
Heren A            : Piedro Schweertmann           All Inn Utrecht
Heren B            : Stephan Patz                          Flevoparq Dronten
Heren C            : Jan Yong vd Wal                    Flevoparq Dronten
Heren D            : Stefan Mulder                         Flevoparq Dronten
Dames A          : Ilona Lagerweij                       Almere
Dames C          : Tabitha Dingjan                      Squash Utrecht

Heren B
Heren B

Dames C
Dames C

Heren C
Heren C

heren D
Heren D

IMGP0452

IMGP0435