De mannen van Didacticum Victoria hebben gisteravond goede zaken gedaan in de Nederlandse eredivisie. Het team van manager John de Paauw won eenvoudig in Wijk bij Duurstede tegen het lokale Centre Court: 1-12.

Oudgedienden Stephen Cooke en Lucas Buit wonnen beiden met 0-3 van respectievelijk Marius Wolke en Yoni Ellous. De meest opvallende prestatie was echter die van Joris Wagenaar. De twintigjarige student econometrie maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Victoria en won prompt met 1-3 van Jan van der Velde van de thuisclub. ,,Daar stonden ze hier toch wel van te kijken,’’ lachte John de Paauw na afloop. ,,Joris heeft prima gespeeld.’’

De speelsters van Clear Victoria moesten tot op het tandvlees gaan, maar konden gisteren uiteindelijk met een 7-11 overwinning op Centre Court terugkeren naar Rotterdam. Vanessa Atkinson kwam voor het eerst in twee jaar weer eens in actie in de eredivisie en had geen moeite met Saskia Kuijer: 0-3. Anne Jongerden zette echter Victoriaanse Marjon Dingemans opzij (3-1), terwijl ook Mariken Schoemakers met 3-1 onderuit ging tegen Cindy Tammenga. ‘Good-old’ Jacqueline van Nauta-Lemke bleek in de laatste partij van onschatbare waarde door Sandra Koning met 1-3 te verslaan. Hierdoor had Victoria één game meer bij elkaar gesprokkeld dan Centre Court. De drie extra bonuspunten voor de winst konden hierna ook op het Rotterdamse conto worden bijgeschreven.

Centre Court-Clear Victoria (v) 7-11. Saskia Kuijer-Vanessa Atkinson 0-3, Anne Jongerden-Marjon Dingemans 3-1, Sandra Koning-Jacqueline van Nauta-Lemke 1-3, Cindy Tammenga-Mariken Schoemakers 3-1.
Centre Court-Didacticum Victoria (m). Yoni Ellous–Lucas Buit 0-3, Marius Wolke-Stephen Cooke 0-3, Jan van der Velde-Joris Wagenaar 1-3.