Het eredivisie squashteam uit Den Haag heeft gisteravond een zware nederlaag moeten incasseren. Op de Diepput werd met 0-12 verloren van het Rotterdamse Victoria.

Rick Penders speelde voor HSRC De Diepput tegen de ervaren Stephen Cooke. Vooral langs de backhand muur zijn de verdedigende rallies van Rick van grote klasse. Aanvallend kwam Rick echter tekort, met name omdat hij teveel ballen laat lopen in plaats van deze direct te volleren. Stephen kwam daardoor niet genoeg onder druk en kon met degelijk spel de partij met 3-0 in zijn voordeel beslissen: 8-11, 9-11, 9-11.  Jammer, want gezien het spelverloop had er toch zeker een game voor Rick in gezeten.

John Rooney speelde vervolgens zijn eerste partij voor HSRC De Diepput tegen de Engelsman Chris Simpson. Met een onderlinge score van 2-1 in het voordeel van Simpson was Rooney er op gebrand de partij te winnen en de onderlinge stand daarmee gelijk te trekken. De eerste game gaf daar echter weinig hoop toe: 5-11 voor Simpson.  In de tweede game herpakte Rooney zich echter knap. Zijn spel werd veel scherper, maar door een aantal gemiste drop volleys ging de game uiteindelijk met 10-12 naar Simpson. De derde game werd het nog zeer spannend. Aangemoedigd door de voltallige tribune knokte Rooney zich naar een aantal game points. Op het beslissende moment bleek Simpson de sterkste zenuwen te hebben en trok ook de derde game naar zich toe: 13-15. Jammer, ook hier had toch zeker een gamewinst voor Rooney ingezeten.

Als laatste de partij tussen Sebastiaan Weenink en Lucas Buit. Hier werd direct duidelijk dat Lucas er geen gras over liet groeien; hij pakte de eerste en tweede game met respectievelijk 5-11 en 4-11. In de derde game leek Sebastiaan orde op zaken te gaan stellen door een 7-2 voorsprong te nemen. Maar de ervaring van Lucas speelde hier misschien mee, want hij kwam terug naar 9-8. Sebastiaan kwam vervolgens nog op game point met 10-8, maar het was Lucas die aan het langste einde trok: 10-12.

Alles tezamen dus een ontluisterende 0-12 nederlaag wat HSRC De Diepput van de eerste naar de derde plaats in de eredivisie doet zakken:

1 Didacticum Victoria Rotterdam - 52
2 Hemubo/Squash Almere H1 - 49
3 HSRC De Diepput -42  
4 Trust and Law Squash Zwolle - 36
5 Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk - 34
6 Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash - 32
7 MeerSquashHeroes H1 - 29
8 Centre Court/Stichts Handelshuis H1 – 4