A4_KEANOpen09-160De spits is er af. De eerste klappen, meestal een daalder waard, zijn gevallen. Na het nieuws dat de nummer 1 geplaatste Hindle (MLT) vanwege een blessure af heeft moeten zeggen, vond vanmorgen om 10.00 uur de loting van de kwalificaties plaats. Het uitvallen heeft de nodige consequenties voor het hoofdtoernooi. De Brit Neil Cordell schuift nu automatisch door naar het hoofdtoernooi, welke morgen zal starten.

Naamdrager van het toernooi Glenn Keenan kwalificeerde zich voor de 2e kwalificatieronde door Sander van Tour te verslaan. De jonge van Tour kon geen vuist maken tegen de geroutineerde Keenan. Van Tour zal zeker zijn geluk beproeven in de komende toernooien en wellicht volgend jaar verder komen in Kean Open.

De Australier Aggarwal had het lastig tegen de eveneens jonge Nederlandse vd Pluijm, in een zware 5-setter trok de ‘aussie’ de winst naar zich toe. Vraag blijft of hij straks weer fit genoeg is om de volgende kwalificatieronde door te komen.

De derde partij in deze eerste reeks was die tussen de ‘rising stars of Holland’, Penders en Hartkoren.

Hartkoren trok aan het langste eind en kan zich opmaken voor de volgende ronde. Wellicht voor Penders nog iets te vroeg in zijn veelbelovende loopbaan als topsquasher, maar een mooie en goede ervaring rijker. Hartkoren zal het niet makkelijk krijgen tegen de Fransman Verseille vanavond. De huidige nummer 11 in de Frans competitie is er op gebrand in het hoofdtoernooi de halve finale te halen.

Uitslagen kwalificatieronde:
Rik Penders - Frank Hartkoren: 1-3 (11/8, 6/11, 9/11. 12/14)
Glenn Keenan - Sander van Tour: 3-0 (11/7, 11/6, 11/8)
Rim v/d Pluijm - Neeraj Aggarwal: 2-3 ( 11/7, 11/5, 4/11, 11/13, 6/11)

De eerste wedstrijd start om 18.00 uur
Fabian Verseille — Frank Hartkoren
Andrew Birks —Bastiaan Meulenbelt
Bart Ravelli —Neeraj Aggarwal
Glenn Keenan —Lukas Jelinek