Bart Ravelli heeft zich gisterenavond weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KEAN Open 2009, de tweede editie van een internationaal proftoernooi meetellend voor de wereldranglijst. Door de 3-0 zege van de 22-jarige Hoofddorper op Neeraj Aggarwal (Aus) beginnen er vandaag vier Nederlanders aan het zogenaamde Super Satelliet toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour.

Ravelli moet het in zijn openingspartij opnemen tegen de sterke Fransman Gregoire Marche die in Delft als zesde is geplaatst. Ook de met een wildcard toegelaten Rene Mijs stuit in zijn eerste partij op een geplaatste speler in de persoon van de Engelsman Ben Ford (5). Piedro Schweertman en Dylan Bennett nemen beide een beschermde status in op de plaatsingslijst. De als zevende ingeschaalde Schweertman begint zijn toernooi tegen Neil Cordell (Eng), topfavoriet Bennett (1) opent tegen qualifier Fabian Verseille (Fra).

Bij de KEAN Open 2009, dat ondermeer dient als opwarmer voor de Dutch Open Squash 2009 die volgende week van start gaat in Rotterdam, is een totale prijzenpot van zesduizend Amerikaanse dollars te verdelen. Meer informatie over het squashkampioenschap is te vinden op www.keanopen.com.

A4_KEANOpen09