Dylan Bennett heeft zich vrijdagavond laat geplaatst voor de halve finales van de KEAN Open 2009. De 25-jarige squasher, tijdens het proftoernooi in Delft als eerste geplaatst, was in zijn kwartfinalepartij tegen Ben Ford vanaf het begin heer en meester.

Na twee snel gewonnen games zakte de concentratie even weg bij de Eindhovenaar, waardoor hij het derde bedrijf aan de Engelsman moest laten. In de vierde game haalde de Nederlander weer zijn gebruikelijke niveau en was het pleit snel beslecht. Het werd 11-4, 11-6, 9-11, 11-6 voor Bennett.

Ook Piedro Schweertman bereikte de laatste vier tijdens het met zesduizend Amerikaanse dollars gedoteerde squashtoernooi op Nederlandse bodem. De linkshandige Schweertman, de nummer zeven van de plaatsingslijst, maakte indruk met een knappe zege op de John Rooney, één van de grote favorieten voor de toernooizege. De aanvoerder van de Nederlandse ranglijst nam een 2-0 voorsprong in games, maar zag de als tweede gerangschikte Ier met een uiterste krachtsinspanning weer langszij komen. In de beslissende game schakelde de Nederlander echter weer een tandje bij, waarmee hij een prachtige overwinning boekte: 11-6, 11-9, 8-11, 10-12, 11-5.

De halve finales van de KEAN Open 2009 beginnen zaterdag om 11.00 uur. Schweertman stuit daarin op de Australier Steve Finitsis (3), terwijl Bennett het moet opnemen tegen de als achtste ingeschaalde Stuart Crawford uit Schotland. Meer informatie over het squashkampioenschap is te vinden op www.keanopen.com.