ricketts_bennett_1Onze landgenoot Dylan Bennett is er niet in geslaagd de tweede ronde van de Dutch Open te halen. In zijn partij tegen de als nummer zeven geplaatste Italiaan Davide Bianchetti kon hij zijn niveau uit het kwalificatietoernooi niet halen.

Het tempo dat de Italiaan hem oplegde was Bennett, na zijn slopende wedstrijd van gisteravond, vooral in de eerste twee games te veel. Na een rommelige derde game, die Bennett in zijn voordeel wist te beslissen, kwam de wedstrijd in de vierde game echt op stoom. Beide heren speelden hun beste squash, haalden onmogelijke ballen en wisselden diepe lengtes, crossballen en scherpe dropshots in hoog tempo af. Bij een 7-5 voorsprong leek Bennett voorzichtig op weg naar een verrassing, maar de geroutineerde Italiaan haalde met 11-7 alsnog de vierde game en daarmee de wedstrijd binnen.

In de overige drie wedstrijden van de middagsessie wist de Duitse routinier Simon Rösner voor de grootste verrassing te zorgen. Hij stuurde gedecideerd de nummer vijf van de plaatsingslijst Joey Barrington in vier games naar huis. In een gelijkopgaande strijd, met nogal wat onderlinge irritaties tussen beide heren, wist Rösner na een 1-0 achterstand de tweede game met 12-10 naar zich toe te trekken. En daarna liet hij de Engelsman niet meer in zijn spel komen.

Ook de als achtste geplaatste Amerikaan Julian Illingworth moest diep gaan om de tweede ronde te bereiken. Chris Ryder, de Engelse nummer 43 van de wereld, wist de eerste twee games naar zich toe te trekken. Maar na een nipt verlies van de derde game, met 11-9, verdween de energie uit het lichaam van Ryder en moest hij de vierde en vijfde game laten lopen.

Van de geplaatste spelers wist dus alleen Mohd Azlan Iskandar zich in de middagsessie eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinales door zich in iets meer dan een half uur van de qualifier Steve Finitsis te ontdoen. Iskandar, inmiddels de nummer 13 van de wereld, moest alleen in de eerste game een 8-9 achterstand goed maken om daarmee het verzet van de moegestreden Australier te breken.

Iskandar moet het nu morgenavond opnemen tegen de winnaar van de partij tussen onze landgenoot Piëdro Schweertman en Tom Richards die vanavond om 18.30 wordt gespeeld. Om 19.30 uur komt dan de derde Nederlander van vandaag in actie als Laurens Jan Anjema het opneemt tegen qualifier Nicolas Mueller uit Zwitserland.

Meer informatie over de Dutch Open Squash 2009 is te vinden op de officiële toernooisite www.dutchopensquash.nl.

Uitslagen middagsessie (1e ronde):
Mohd Azlan Iskandar (Mal, 3) bt Steve Finitsis (Aus, q)        11/9, 11/4, 11/6 (33m)
Simon Rösner (Ger) bt Joey Barrington (Eng, 5)                  9/11, 12/10, 11/4, 11/5 (60m)
Julian Illingworth (VS, 7) bt Chris Ryder (Eng)                    5/11, 11/13, 11/9, 11/5, 11/5 (69m)
Davide Bianchetti (Ita, 8) bt Dylan Bennett (Ned) 11/5, 11/4, 9/11, 11/8 (67m)

 

DO09poster