DO09poster_sDe kwartfinales van de Dutch Open Squash 2009, die vrijdagavond vanaf 18.30 uur bij Victoria Squash in Rotterdam worden gespeeld, telt nog één Nederlander.

Alleen Laurens Jan Anjema wist zich vandaag te plaatsen bij de beste acht spelers door eenvoudig de Zwitserse qualifier Nicolas Mueller op zij te zetten. Morgen moet de 26-jarige Anjema, die het toernooi in 2004 al eens won en vorig jaar de halve finales haalde, het opnemen tegen Simon Rösner, de 22-jarige Duitser die zich in korte tijd naar de 39e plek op de wereldranglijst heeft opgewerkt. Anjema is de nummer zeventien van de wereld.

De andere landgenoten in de hoofdronde, Dylan Bennett en Piëdro Schweertman, speelden beiden weliswaar een uitstekende wedstrijd, maar moesten desondanks hun meerdere erkennen in hun hoger geplaatste tegenstanders. Bennett kwam net tekort tegen de Italiaanse routinier Davide Bianchetti en Schweertman kon het de Engelsman Tom Richards met name in het tweede deel van de wedstrijd lastig maken.

In de overige eerste ronde wedstrijden wankelden veel van de geplaatste spelers, maar uiteindelijk wist alleen Rösner voor een verrassing te zorgen door de nummer 5 van de plaatsingslijst Joey Barrington te verslaan. Meer informatie over de Dutch Open Squash 2009 is te vinden op de officiële toernooisite www.dutchopensquash.nl.