Milou van der Heijden en Dagmar Vermeulen hebben zich donderdag weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Griekse Open in Athene.

De 18-jarige van der Heijden, in Griekenland als achtste ingeschaald, was veel te sterk voor de lokale heldin Nicola Pozidi (11-3, 11-5, 11-3), terwijl de zestien jaar oudere Vermeulen zich in een ware thriller ontdeed van de als vijfde geplaatste Anna-Carin Forstadius. Het werd 11-9, 9-11, 11-8, 9-11, 11-9 voor de speelster uit Zwolle.

In tegenstelling tot haar landgenoten, slaagde Orla Noom er niet in om zich bij de beste acht squashsters te scharen. De Hoofddorpse ging in de openingsronde verrassend onderuit tegen de Zuid-Afrikaanse qualifier Siyoli Lusaseni. Na verlies van de eerste twee games kwam de als eerste geplaatste Noom goed terug, maar in het beslissende bedrijf wist ze niet door te drukken: 8-11, 7-11, 11-3, 11-3, 8-11. Verrassend was verder dat ook de nummers twee (Lucie Fialova) en drie (Irina Assal) van de plaatsingslijst al in de eerste ronde het veld moesten ruimen.

Van der Heijden komt in de kwartfinales van de Greek Open 2009 uit tegen Lusaseni, Vermeulen treft Farah Abdel Meguid uit Egypte.