Laurens Jan Anjema heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van de PSA Masters 2009. In de tweede ronde van het hoog aangeslagen toernooi in het Indiase Mumbai versloeg hij na een lange partij van 82 minuten de Engelsman Daryl Selby, tegen wie hij vorige week bij de Dutch Open nog had moeten opgeven.

De als dertiende geplaatste Anjema begon goed aan het duel met zijn in goede vorm verkerende tegenstander. De 27-jarige Hagenaar nam snel een ruime voorsprong en speelde de eerste game geroutineerd uit. In het tweede bedrijf draaide het spelbeeld om. Selby, gisteren nog te sterk voor de Fransman Gregory Gaultier (1), nam het initiatief over en bracht de partij weer in evenwicht. De derde game bleek vervolgens cruciaal. Beide spelers knokten voor wat ze waard waren, maar op het moment suprême bleek Anjema net iets meer in zijn mars te hebben. Na het verlies van de derde game was het verzet van de Engelsman gebroken en kon de linkshandige Nederlander doorstomen naar de winst. Het werd uiteindelijk 11-7, 9-11, 11-9, 11-5.

Voor Anjema is het de eerste keer dat hij de kwartfinales bereikt van een PSA Super Series Platinum toernooi. Daarin moet de mondiale nummer veertien het morgen opnemen tegen Peter Barker (Eng), de nummer acht van de wereld. Meer informatie over de PSA Masters 2009, waar een prijzenpot van $152,000usd is te verdelen, is te vinden op www.squashsite.co.uk/psamasters.