Laurens Jan Anjema heeft zijn goede prestaties van vorige week in India geen passend vervolg kunnen geven. De 27-jarige squasher sneuvelde zondag al in de eerste ronde van de Saudi International 2009, met een totale prijzenpot van $250,000usd het rijkst gedoteerde squashtoernooi aller tijden.

De als elfde geplaatste Nederlander, die vorige week in de Indiase metropool Mumbai voor het eerst in zijn carrière de kwartfinales bereikte van een PSA Super Series toernooi, had met de Engelsman Jonathan Kemp geen eenvoudige tegenstander geloot. Eerder in dit jaar verloor de Hagenaar al eens van de eveneens linkshandige Engelsman en ook dit keer moest Anjema zijn meerdere erkennen in het razendsnelle en aanvallende spel van Kemp. De viervoudig Nederlands kampioen, de nummer veertien van de wereld, oogde vermoeid en kon nimmer het tempo van de wedstrijd bepalen. Een nederlaag was dan ook een logisch vervolg: 6-11, 11-5, 7-11, 3-11. De partij duurde slechts 40 minuten.

Voor Kemp, die op de mondiale ranglijst de 21e plek bezet, wacht nu een duel met Wael el Hindi. De als achtste geplaatste Egyptenaar zag zijn tegenstander Davide Bianchetti aan het eind van de derde game gediskwalificeerd worden vanwege aanhoudend commentaar op de scheidsrechter.

Meer informatie over de Saudi International 2009 in Al-Khobar is te vinden op www.atcosquash.com.