In navolging van een succesvolle eerste editie in 2009 is ‘Meersquash & Activity begin volgend jaar (15 t/m 17 januari 2010) wederom het decor van de ‘MeerSquashHeroes Open 2010, een internationaal proftoernooi voor mannen.

Aan het Professional Squash Association (PSA) Satelliet toernooi in Hoofddorp doen een groot aantal landgenoten mee. Opvallend is dat de bovenste drie plekken op de plaatsingslijst bezet worden door Nederlanders. Een unicum voor een toernooi op de PSA World Tour. Piedro Schweertman, vorig jaar nog verliezend finalist, is tijdens het squashtoernooi in de gemeente Haarlemmermeer als eerste geplaatst. De lokale favoriet Bart Ravelli is als tweede ingeschaald, net voor zijn landgenoot Rene Mijs (3). Ook Bastiaan Meulenbelt (6), Frank Hartkoren en de met een wildcard toegelaten Rick Penders komen tijdens de ‘MeerSquashHeroes Open 2010 in actie. Het zestal strijdt in eigen land om punten voor de wereldranglijst en een totale prijzenpot van drieduizend Amerikaanse dollars.

Naast het grote aantal Nederlandse spelers kent de ‘MeerSquashHeroes Open 2010 ook een internationale deelnemersveld. Spelers uit negen verschillende landen, waaronder Egypte, Australië en Engeland, verschijnen in Hoofddorp aan de start. Titelverdediger Bradley Hindle (Malta) ontbreekt overigens. De loting van het squashkampioenschap zal begin januari bekend gemaakt worden.