Squashster Vanessa Atkinson heeft vrijdagavond (plaatselijke tijd) de halve finales bereikt van het eerste grote toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour in 2010. De 33-jarige Nederlandse versloeg tijdens de Greenwich Open 2010 de Egyptische Engy Kheirallah in vijf games.

De als vierde geplaatste Atkinson had haar handen meer dan vol aan de nummer zeven van de plaatsingslijst, die op de mondiale ranking slechts twee plekken (13 om 11) onder onze landgenote staat. De inmiddels in Engeland woonachtige Atkinson begon dramatisch aan de partij (1-11) en moest ook het derde bedrijf (4-11) met duidelijke cijfers aan de Egyptische laten. De overige drie games gingen echter wel naar de voormalig wereldkampioene: 1-11, 11-4, 4-11, 11-6, 11-9.

Bij de laatste vier van het WISPA Silver toernooi, gevuld met een totale prijzenpot van $37.450usd, moet Atkinson het nu opnemen tegen de Engelse Alison Waters (1). De toernooifavoriete rekende met speels gemak af met Samantha Teran. De tweede halve finale wordt een Egyptisch onderonsje. Daarin stuit Omneya Abdel Kawy (2), in vier games te sterk voor Kasey Brown, op haar landgenote Raneem El Weleily, die verrassend Laura Massaro uitschakelde.