Vanessa Atkinson is er zaterdag (lokale tijd) niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Greenwich Open 2010, het eerste grote toernooi op de WISPA World Tour in 2010. De Nederlandse was niet opgewassen tegen toernooifavoriete Alison Waters, de nummer zes van de wereld.

De als vierde geplaatste Atkinson had in New York weinig in te brengen tegen de nummer één van de plaatsingslijst. Waters dicteerde vanaf het begin de rally’s en liet de 33-jarige Atkinson, elfde op de wereldranglijst, nimmer in haar spel komen. Alleen in de derde game kon de voormalig wereldkampioene enigszins in het spoor van de Engelse blijven. Genoeg voor gamewinst was het echter niet. Het werd 7-11, 4-11, 9-11.
In de finale van het WISPA Silver toernooi, gedoteerd met ruim zesentwintigduizend euro, moet Waters het opnemen tegen Omneya Abdel Kawy. De als tweede ingeschaalde Egyptische klopte haar ongeplaatste landgenote Raneem El Weleily, verantwoordelijk voor de uitschakeling van Camille Serme (6) en Laura Massaro (3), in vijf games: 9-11, 11-7, 12-10, 7-11, 11-8.