De Professional Squash Association (PSA) en de Women’s International Squash Players Association (WISPA) hebben vandaag de nieuwe squashranglijsten gepubliceerd. Natalie Grinham en Laurens Jan Anjema zijn daarop zoals te doen gebruikelijk de hoogst gerangschikte Nederlanders.

De 31-jarige Grinham bezet ondanks haar zwangerschap nog steeds de tweede plaats op de mondiale ranglijst, op gepaste afstand van de Maleisische wereldkampioene Nicol David. Vanessa Atkinson steeg een plekje en staat daardoor weer in de mondiale top-10. Ook Orla Noom ging een plek omhoog, zij is nu de nummer 39 van de wereld. Annelize Naudé is de vierde Nederlandse in de top-50. Zij staat 41e op de WISPA World Ranking van februari.

Bij de heren evenaarde de 27-jarige Anjema zijn hoogste ranking ooit. Zonder zelf vorige maand in actie te zijn gekomen, klom de viervoudig Nederlands kampioen naar de dertiende plek op de wereldranglijst die voor de tweede opeenvolgende maand wordt aangevoerd door de Egyptenaar Ramy Ashour. De linkshandige Hagenaar stond in september van het vorige jaar voor het laatst zo hoog. De tweede Nederlander op de PSA World Ranking is Dylan Bennett, hij zakte negen plaatsen naar positie 80. Piedro Schweertman daarentegen ging vijf posities omhoog op de wereldranglijst door zijn toernooizege tijdens de MeerSquashHeroes Open 2010 in Hoofddorp. Schweertman staat nu 105e.