vanessa_en_annelizeVanessa Atkinson en Annelize Naudé zijn vrijdag doorgedrongen tot de halve finales van de open kampioenschappen van Zweden. Daarin speelt Atkinson vandaag tegen Nicolette Fernandes uit Guyana, terwijl Naudé het zaterdag moet opnemen tegen Dipika Pallikal uit India.

De als eerste geplaatste Atkinson had in Linkoping geen enkel probleem om de laatste vier van het WISPA Tour 4 kampioenschap te bereiken. De 33-jarige Nederlandse had in de eerste ronde geen kind aan de Finse Saara Valtola (11-2, 11-4, 11-1) en rekende later op de dag ook eenvoudig af met de Française Laura Pomportes (11-2, 11-5, 11-9). Haar even oude landgenote Naudé, in Zweden als tweede gerangschikt, had meer moeite om tot de halve finales te geraken. In haar openingspartij moest ze een achterstand ongedaan maken tegen het Engelse supertalent Emily Whitlock (6-11, 11-8, 11-5, 11-8) en in de avonduren werd ze ook getest door de Duitse Sina Wall: 11-7, 11-9, 11-7.

Bij de mannen zorgde Cameron Pilley voor een verrassing. De ongeplaatste Australiër, al weer enige tijd woonachtig in Nederland, sloeg in vijf games de nummer drie van de plaatsingslijst Gregory Gaultier (Frankrijk) uit het toernooi. Nick Matthew (1), Amr Shabana (2) en James Willstrop (4) haalden naar verwachting wel de halve finales.

Meer informatie over de Swedish Open 2010 is te vinden op www.squashsite.co.uk/2009/swedish10.htm.