De open squashkampioenschappen van Zweden krijgen een Nederlandse winnares. Vanessa Atkinson en Annelize Naudé drongen gisterenavond door tot de eindstrijd van het WISPA Tour 4 kampioenschap in het Zweedse Linkoping.

De als eerste geplaatste Atkinson, de nummer 10 van de wereld, had alleen in het eerste bedrijf zware tegenstand te duchten van Nicolette Fernandes uit Guyana. Na winst in de tiebreak was de rest van de partij een formaliteit voor de voormalig wereldkampioene. Het werd 12-10, 11-5, 11-1. De 33-jarige Nederlandse stuit vanmiddag op haar even oude landgenote Naudé, die eveneens in straight games de finale bereikte. De Amsterdamse nummer twee van de plaatsingslijst had duidelijk meer moeite met Dipika Pallikal (3) uit India, maar ze won wel zonder gameverlies: 11-9, 11-8, 14-12.

Voor Atkinson is het de 36e keer in 173 toernooien dat ze de eindstrijd bereikt van een toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Van de voorgaande 35 edities won ze er 20. Naude, de mondiale nummer 41, speelde tot nu toe 14 finales, daarvan won ze er 5.