Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 maart 2010 vindt al weer het tweede internationale proftoernooi op Nederlandse bodem plaats in dit jaar. Dan is Squash Barendrecht het decor van de Q-sourcing Trophy 2010.

Tijdens het PSA Satelliet toernooi, gevuld met een totale prijzenpot van $3.000usd, komt de nationale top en internationale subtop bij de mannen in actie. Piedro Schweertman is in Barendrecht als eerste geplaatst, voor zijn landgenoot Bart Ravelli (2), de Duitser Andre Haschker (3) en de Israëliër Ido Avron (4). Ook ‘local’ hero Rene Mijs heeft een beschermde status. Hij is de nummer vijf van de plaatsingslijst. Naast het voornoemde Nederlandse trio komen ook Bastiaan Meulenbelt en Sebastiaan Weenink (wildcard) in actie in het hoofdtoernooi. De loting van de Q-sourcing Trophy 2010 wordt over twee weken bekend gemaakt.

Het is overigens de tweede keer dat de Q-sourcing Trophy georganiseerd wordt. De eerste editie van het evenement, gewonnen door Steve Finitsis, vond eind 2008 plaats in Rotterdam. De Australische titelverdediger ontbreekt deze keer in Barendrecht.