bart-ravelli_26954Bart Ravelli is er niet in geslaagd de eindstrijd te bereiken van de Victorian Open 2010 in het Australische Melbourne. De 22-jarige squasher kon in de halve finale geen vuist maken tegen topfavoriet Zac Alexander, die op de wereldranglijst bijna honderd plekken (75 om 171) hoger staat dan de Nederlander. Een verschil dat op de baan ook tot uiting kwam. De Australiër, die het later vandaag in de finale moet opnemen tegen zijn landgenoot Matthew Karwalski (2), zegevierde dan ook met duidelijke cijfers: 11-4, 11-6, 11-5.

Ondanks zijn nederlaag kan Ravelli terugkijken op een geslaagd toernooi. De Hoofddorper was tijdens het Super Satelliet toernooi in Australië als zevende geplaatst en had in de eerste twee rondes geen problemen om zijn plaatsing waar te maken. James Skiffington (Nieuw-Zeeland) en Se Hyun Lee (Zuid-Korea) werden eenvoudig aan de kant gezet. In de kwartfinales versloeg Ravelli vervolgens verrassend ook de Australiër Peter Taylor, de nummer vier van de plaatsingslijst, in straight games. Met zijn halve finale plaats verdiende Ravelli 42 punten voor de wereldranglijst. Volgende week komt hij in actie in Tasmanie.

Ook Frank Hartkoren kwam in Melbourne in actie. In zijn eerste proftoernooi buiten de landsgrenzen toonde de eveneens uit Hoofddorp afkomstige squasher gelijk zijn potentie door Josh Cardwell, als achtste gerangschikt, in de openingsronde uit te schakelen. In de tweede ronde moest de Nederlander echter zijn meerdere erkennen in Reiko Peter uit Zwitserland: 9-11, 4-11, 6-11. Net als zijn trainingsmaatje Ravelli reist ook Hartkoren komende week door naar Hobart om mee te doen aan de Tasmanian Open 2010.

Meer informatie is te vinden op www.squash.org.au.