Het is Vanessa Atkinson zaterdag niet gelukt om haar tweeëntwintigste toernooizege op de Women’s International Squash Players’ Association (WISPA) World Tour binnen te halen. De Nederlandse squashster was in de finale van de Ierse Open 2010 niet opgewassen tegen toernooifavoriete Madeline Perry: 11-13, 7-11, 6-11.

De als vijfde geplaatste Atkinson had in de openingsgame het beste van het spel, maar zag tot haar ontzetting haar Ierse tegenstandster aan het einde van de cruciale game eerst langszij en vervolgens zelfs voorbij komen. Na het verlies van het eerste bedrijf was er geen houden meer aan voor de voormalig wereldkampioene. Perry, de nummer zes van de wereld, ging beter spelen en was in het restant van het duel simpelweg een maatje te groot voor de in Engeland woonachtige Haagse. De partij duurde vierenveertig minuten.

Atkinson, afgezakt naar de veertiende plek op de mondiale ranglijst, verdiende met haar finaleplaats bijna zeshonderd punten voor de WISPA World Ranking en mocht daarnaast een kleine tweeduizend euro bijschrijven op haar bankrekening. De nationaal kampioene zal zich nu gaan opmaken voor het WK-individueel dat medio september plaatsvindt in de Egyptische badplaats Sharm El Sheikh.

Meer informatie op www.squashsite.co.uk/2009/irish2010.htm.