De squashsters van de landskampioen Victoria Roterdam reizen woensdag af naar het Engelse Pontefract nabij Leeds om deel te nemen aan het Europees kampioenschap voor clubteams, de Champions League van het squash.

Ook de landskampioenen van Engeland (twee teams), België, Zweden en Frankrijk nemen deel aan het evenement.

Het toernooi is sterk gedevalueerd, want op precies hetzelfde tijdstip vindt in Egypte het WK voor vrouwen plaats. Volgens de teammanager van Victoria is dit heel vreemd. "Stel je voor dat de Champions League en het WK bij het voetbal gelijktijdig plaats hebben. Dat kan natuurlijk niet. Maar in het squash blijkbaar wel", aldus John de Paauw.

De club uit Kralingen heeft voor de buitenlandse reis een "tijdelijke hoofdsponsor" gevonden: Challenge Sport Reïntegratie van zakenman Johan van Haga, die de afgelopen jaren vooral in het Rotterdamse basketbal investeerde. Deze week draagt het team dan ook de naam van de sponsor.

De Rotterdammers kunnen door het WK in Egypte niet beschikken over hun topspeelsters en doen het met Milja Dorenbos (nummer 5 van Nederland), Jacqueline van Nauta-Lemke (nummer 17) en Marjon Dingemans (nummer 21).

De zes deelnemende teams worden verdeeld over twee poules. De winnaars spelen zondag de finale. De eerste wedstrijd vindt donderdag plaats. De loting is woensdag.