orla-2008-Forexx_15962De 24-jarige Orla Noom heeft de eerste ronde in de China Open in Shanghai gewonnen. Met een 3-1 overwinning (11-9, 5-11, 11-5, 11-8) op de ongeplaatste Engelse Carrie Ramsey plaatste ze zich voor de kwartfinales, waarin ze donderdag de Australische Sarah Cardwell (5) tegenkomt. “Een rennertje”, volgens Noom.

De wedstrijd was geen simpele overwinning voor de Nederlandse squashster. “Ik heb me lang niet zo slecht gevoeld op de squashbaan! Op de een of andere manier had ik geen kracht en energie om de bal gewoon fatsoenlijk hard te slaan,” schreef ze een klein uurtje na de wedstrijd. Desondanks wist de Hoofddorpse toch de overwinning binnen te slepen.

De China Open staat voor de dames geregistreerd als een Women’s International Squash Players’ Association (WISPA) Tour 8 kampioenschap. De totale prijzenpot bedraagt  $8.000. De linkshandige Noom is in de Chinese metropool als derde gerangschikt achter de Hongkongse Joey Chan (1) en de Australische Lisa Camilleri (2).

Eerder deze maand speelde de speelster van ‘MeerSquashHeroes al twee toernooien in Hong Kong. Tijdens de prestigieuze Hong Kong Open bereikte ze het hoofdtoernooi, een week later werd ze tijdens de Buler Challenge Cup in de kwartfinales uitgeschakeld.