Orla NoomDe Hoofddorpse Orla Noom is weer een ronde verder in de China Open door haar tegenstandster Sarah Cardwell te verslaan. Noom versloeg de Australische Cardwell met 3-0, waarmee ze de halve finales heeft bereikt die vrijdag worden gespeeld.

Net als de eerste ronde van de China Open, voelde de Noom zich niet optimaal. Echter wist de Hoofddorpse na de eerste game de knop om te zetten. “De eerste game speelde ik weer niet zo lekker maar won gelukkig wel met 11-9. Ik won uiteindelijk de volgende 2 games vrij makkelijk met 11-3 en 11-1.” Daarmee sleepte Orla Noom toch de overwinning binnen.

In de halve finale aanstaande vrijdag komt Noom tegenover de nummer 1 geplaatste Joey Chan te staan. De laatste keer dat de dames tegenover elkaar stonden, wist Noom de Hongkongse met 3-1 te verslaan.

De China Open staat voor de dames geregistreerd als een Women’s International Squash Players’ Association (WISPA) Tour 8 kampioenschap. De totale prijzenpot bedraagt  $8.000. De linkshandige Noom is in de Chinese metropool als derde gerangschikt achter de Hongkongse Joey Chan (1) en de Australische Lisa Camilleri (2).

Eerder deze maand speelde de speelster van ‘MeerSquashHeroes al twee toernooien in Hong Kong. Tijdens de prestigieuze Hong Kong Open bereikte ze het hoofdtoernooi, een week later werd ze tijdens de Buler Challenge Cup in de kwartfinales uitgeschakeld.