Orla NoomDe Nederlandse Orla Noom heeft de halve finale van de China Open in Shanghai verloren. De als derde geplaatste Hoofddorpse werd vrijdag in de strijd om een finaleplaats verslagen door Joey Chan, de nummer een van de plaatsingslijst. Met 4-11, 5-11, 7-11 bleek de toernooifavoriete duidelijk een maatje te groot voor de 24-jarige Noom, die haar laatste duel met de Hongkongse overigens nog had gewonnen.

Een goede start had de linkshandige Noom niet. Door fileleed arriveerde Noom pas vlak voor aanvang van de partij bij de glazen squashbaan. Hierdoor bleek de concentratie voor de Hoofddorpse in het begin van het duel ver te zoeken, waarna ze het tij niet meer kon keren.

Door de nederlaag tijdens het met $8.000 gedoteerde WISPA Tour 8 kampioenschap kwam er voor Noom een einde aan een lange trip naar Azië. De afgelopen weken speelde de speelster van ‘MeerSquashHeroes al twee toernooien in Hong Kong. Met een halve finale plaats (China Open), kwartfinaleplek (Buler Challenge Cup) en een eerste ronde (Hong Kong Open) verdiende de Nederlandse een kleine 500 punten voor de wereldranglijst.