Vaness-Atkinson-squash-WWO-2009Vanessa Atkinson is als enige Nederlandse squashster doorgedrongen tot de laatste zestien van het wereldkampioenschap in de Egyptische plaats Sharm El Sheikh. De 34-jarige Atkinson klopte in de eerste ronde van het hoofdtoernooi de Zuid-Afrikaanse Tenille Swartz in vijf games: 11-4 9-11 11-5 9-11 14-12.

Natalie Grinham en Annelize Naudé werden uitgeschakeld in de openingsronde. Atkinson won de eerste en derde game eenvoudig, maar moest het tweede en vierde bedrijf met klein verschil afstaan.

In de vijfde game kon de als veertiende geplaatste voormalig nummer één van de wereld het afmaken bij 10-7, maar ze verspeelde drie wedstrijdpunten en moest er daarna zelfs twee wegwerken.

Ze besliste de slopende game uiteindelijk met 14-12. Atkinsons opponente in de tweede ronde is zondag de Amerikaanse Natalie Grainger.

WK snel over voor Natalie Grinham
Lang leek het erop dat de 32-jarige Grinham ook zou doorstoten naar de volgende ronde. De in Australië geboren Almeerse had de zege voor het grijpen tegen Low Wee Wern uit Maleisië, maar ze slaagde er niet in bij 10-5 in de vijfde game het winnende punt te maken.

Natalie Grinham verkeert niet in topvorm en verloor het beslissende bedrijf zelfs met 13-11. Grinham speelde in Egypte pas haar tweede toernooi sinds de geboorte van haar zoon.

De 33-jarige Naudé was het hoofdtoernooi binnengekomen via het kwalificatietoernooi. Ze won de eerste game van de Française Camille Serme met 11-9, maar daarna was het over: 12-14 4-11 4-11.